Sleva 50% na vybraná másla s krátkou dobou spotřeby!

Blog, Strana 4

Šunkofleky

Šunkofleky

Superrychlé, superdobré a k tomu výživné. To, že přesně takové jsou šunkofleky, věděly už naše babičky. Vsaďte na jistotu a uložte si náš vytuněný recept na starou dobrou klasiku.

Ingredience:

  • 300 g těstovin (v suchém stavu)

  • 1 cibule

  • 300 g šunky

  • 5 vajec

  • 100 g mozzarelly

  • sůl, pepř

Postup:

Troubu předehřejeme na 190 °C.

Těstoviny uvaříme podle návodu.

Ve střední pánvi na rozpáleném tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile lehce zezlátne, přihodíme do pánve i na nudličky nakrájenou šunku. Restujeme další 3 minuty, aby bylo všechno hezky opečené.

Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Ochutíme solí, pepřem a celou směs přesuneme do zapékací nádoby.

Vejce rozšleháme a zalijeme jimi těstoviny. Vršek posypeme natrhanou mozzarellou a dáme péct do rozpálené trouby na cca 15 minut.

Dobrou chuť.

Krtkova roláda

Krtkova roláda

Nadýchané těsto, lehký krém, slaďoučký banán. Sakra, ten krtek ví, co je dobré!

Tentokrát se nám místo dortu zaroloval do rolády.

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL medu (nebo jiného sladidla)
  • 1 špetka soli

 

Na náplň:

  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 1 PL medu
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 250 g tvarohu
  • 2 banány

Postup:

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. 

Žloutky oddělíme od bílků.

Žloutky ušleháme spolu s kakaem a medem do pěny.

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který následně postupně a opatrně vmícháme do kakaové směsi. 

Hotové těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 10-15 minut.

Upečené těsto i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.

Mezi tím si připravíme náplň — pudink uvaříme podle návodu a osladíme medem. Tvaroh smícháme s proteinem a následně tuto tvarohovou směs přidáme k uvařenému pudinku. Zamícháme a krém je na světě!

Vychladlé těsto zbavíme pečicího papíru a rozrolujeme. Od kraje ke kraji jej potřeme krémem. Na jeden okraj položíme banány a zarolujeme jako sushi. 

Před podáváním necháme pár hodin ztuhnout v lednici.

Dobrou chuť!

French toasty z vánočky

French toasty z vánočky

Už se vám někdy stalo, že jste vánočku nestihli spořádat včas, než oschla a ztvrdla? Nám teda jo a vyhodit ji, nám bylo pořádně líto. A tak vznikl recept na french toasty ze staré vánočky, které jí vdechnou nový život a vy si epicky pochutnáte.

Na french toasty:

  • 4 plátky vánočky
  • 50 ml mléka
  • 20 g vanilkového proteinu
  • 1 ČL perníkového koření
  • 1 vejce
  • 5 g sladidla
  • kůra z ½ citrónu
  • ghí nebo máslo na smažení

Na omáčku:

  • proteinový nebo klasický pudink

 

Postup:

V hlubokém talíři smícháme mléko, protein, perníkové koření, vejce, sladidlo a kůru z citrónu. 

Plátky vánočky postupně namáčíme v připravené směsi a necháme nasáknout z obou stran. 

Necháme lehce okapat a poté jednotlivé plátky vánočky usmažíme na středním plameni z obou stran. 

Podáváme s pudinkovým krémem. 

Dobrou chuť.

Krevety

Krevety

“Ahoj, potřebovala bych, prosím, akutně tvůj recept na krevety!”

Tak jo, máš ho mít. A stejně tak vy všichni, kdo přemýšlíte, co zdravého a rychlého ukuchtit k večeři

 

Ingredience:

  • máslo

  • krevety

  • sůl, pepř, chilli

  • kokosové mléko

Postup:

Ve větší pánvi rozpálíme máslo. Přihodíme krevety, okořeníme solí, pepřem a chilli a opečeme zprudka dozlatova. Poté do pánve přilijeme trochu kokosového mléka (nebo smetany) a necháme chvíli povařit. 

Tadá a máme hotovo!

Dobrou chuť.

Tvarohovo-riccotové knedlíky

Tvarohovo-riccotové knedlíky

Na záhoncích i pultech obchodů už se nám červenají slaďoučké jahody.

To znamená jen jedno — KNEDLÍKY! 

 

Na knedlíky:

  • 250 g měkkého tvarohu (v obalu)
  • 200 g ricotty
  • 2 vejce
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 200-300 g špaldové mouky
  • 50 g vanilkového proteinu
  • mandlová mouka nebo strouhaný kokos na obalení

 Na omáčku:

  • 100 g jahod
  • 50 g jogurtu nebo tvarohu
  • sladidlo podle chuti

Postup:

Tvaroh, ricottu, vejce, protein a citronovou kůru prošleháme ve větší míse. Postupně přisypáváme mouku a vypracujeme těsto. Pomocí lžící tvoříme z těsta nočky. Ty potom vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. Slijeme, necháme okapat a obalíme v mandlové mouce nebo strouhaném kokosu.

Na omáčku prostě jen rozmixujeme jahody s jogurtem či tvarohem. Pokud je na nás omáčka málo sladká, můžeme přidat med, javorový sirup nebo jiné oblíbené sladidlo. 

Dobrou chuť!

Pečený tvaroh

Pečený tvaroh

O víkendu chceme v kuchyni trávit co nejmíň času a zároveň máme rádi, když je něco dobrého napečeno. A tak vznikl recept na ten nejjednodušší PEČENÝ TVAROH.

Ulož si a vyzkoušej. Mňam!

Ingredience:

  • 750 g tvarohu
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • čekankový sirup
  • kůra z 1/2 citrónu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • oblíbené ovoce (my jsme použili borůvky, maliny a mango)

Postup:

Všechny ingredience smícháme dohromady a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30-35 minut.

Dobrou chuť!

Tuňákový salát

Tuňákový salát

K letním měsícům patří lehká, pestrobarevná jídla plná chutí ze sezónní úrody.

Snažíme se jich v tomto období do jídelníčku zařadit co nejvíc a užít si jich dosyta. Aby se nám v zimě co nejmíň stýskalo žejo.

Tak třeba tento šťavnatý těstovinový salát má všechno – ideální poměr živin, kopec vitamínů a hlavně spoooustu skvělé chuti.

Ulož si ho a vyzkoušej.

 

Na základ:

  • 200 g těstovin
  • 150 g salátových listů
  • 200 g rajčat
  • 100 g ředkviček
  • 1 žlutá paprika
  • 200 g cizrny
  • 1 nebo 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
  • feta sýr
  • hrst semínek (slunečnicových, dýňových, lněných…)

Na “dressing”:

  • 2 PL bílého jogurtu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1 PL balsamica
  • sůl, pepř, sušený česnek na dochucení

Postup:

Vše nandat do misky a s dressingem zamíchat.

Dobrou chuť.

Cuketové chipsy

Cuketové chipsy

Cuketa není žádná nudná okurka.

S její pomocí vykouzlíte například zdravé a naprosto MŇAM chipsy na večerní mlsání.

 

Ingredience:

  • 2 cukety
  • olivový olej (praktická je verze ve spreji)
  • oregano
  • sušený česnek
  • sůl
  • cheddar, parmesan

Postup:

Troubu předehřejeme na 230 °C

Cuketu nakrájíme na tenoučká kolečka a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.

Cuketu posprejujeme nebo pomažeme olivovým olejem. Posypeme kořením a hlavně pořádnou vrstvou sýrů.

Pečeme 5-10 minut dozlatova

Dobrou chuť!

Cuketový perník

Cuketový perník

S cuketovou sezónou je potřeba se pomalu rozloučit, jak se patří - třeba nadýchaným a vláčným perníkem s božským pudinkovým krémem.

Nezapomeň si recept uložit a o víkendu ho otestovat.

 

Na těsto:

  • 400 g cukety
  • 220 g (špaldové) mouky
  • 30 g čokoládového proteinu 
  • 1 PL skořice
  • 1 balení kypřicího prášku do perníku
  • 0,5 ČL soli
  • 60 g medu (nebo jiného oblíbeného sladidla)
  • 3 vejce
  • 70 ml řepkového oleje
  • kůra z 1/2 citrónu
  • kůra z 1/2 pomeranče

 Na polevu:

  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 400 ml mléka
  • 20 g medu
  • 200 g ricotty
  • 30 g bílé čokolády

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cuketu nastrouháme najemno, lehce vyždímáme a vodu slijeme.

Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, protein, skořici, kypřicí prášek a sůl.

K suché směsi přidáme cuketu, kůru z citrónu a pomeranče, přilijeme olej, vyklepneme vejce a osladíme medem. 

Zamícháme a vytvoříme těsto.

Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut.

Mezi tím si připravíme krém – pudink uvaříme v mléce a osladíme medem. Před dovařením v něm necháme rozpustit bílou čokoládu. Do lehce vychladlého pudinku nakonec vmícháme ricottu.

Na vychladlý perník rovnoměrně rozetřeme krém, ozdobíme ovocem a dáme uložet do lednice ideálně přes noc. 

Dobrou chuť.

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Tak tenhle nepečený cheesecake musíš zkusit!

Je plný bílkovin, hotový do půl hoďky a hlavně neskutečně mňam!

Nezapomeň si recept uložit.

 

Na korpus:

  • 200 g granoly
  • 60 g ghí
  • 2 PL  medu/javorového sirupu

 Na krém:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g ricotty
  • 1 balení želatiny
  • 30 g oblíbeného proteinu
  • med/javorový sirup podle chuti

Navrch:

  • meruňky 
  • 1 ČL kukuřičného škrobu

Postup:

Granolu na korpus rozdrtíme nebo lehce rozmixujeme. Přidáme k ní rozpuštěné ghíčko a med či sirup. Všechno společně promícháme a hotový základ natlačíme na dno dortové formy. 

Příprava krému je jednoduchá - ve větší míse spolu smícháme všechny potřebné ingredience kromě želatinového ztužovače.

Ztužovač připravíme podle návodu na obalu a ihned k němu po částech přidáváme krém. Promícháme a je to!

Hotový krém rovnoměrně naneseme na korpus z granoly.

Meruňky očistíme, nakrájíme na půlky a vypeckujeme. Hodíme je na pánvičku a necháme chvíli opéct. Potom je zasypeme škrobem a zalijeme vodou. Povaříme, dokud se voda neodpaří. 

Nakonec meruňky naskládáme navrch krému a hotový dort dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc.

Dobrou chuť.