
Dýňový chlebíček
Na těsto: - 300 g dýňového pyré - 2 jablka - 3 vejce - 200 g mouky (my jsme použili špaldovou) - 1 kypřicí prášek do perníku - 30 g proteinu (hodí se třeba vanilka nebo slaný karamel) - 50 g sladidla (med, čekankový sirup, erythritol…) - kůra z 1/2 citrónu - kůra z 1/2 pomeranče - 200 ml mléka nebo kefíru
Na krém: - 250 g ricotty - 250 g tvarohu v papíru - 1 ČL vanilky - šťáva z 1/2 citrónu - šťáva z 1/4 pomeranče - 20 g sladidla |
Upeč si o víkendu dokonalý DÝŇOVÝ CHLEBÍČEK jako z oblíbené kavárny. Tento je dost možná ještě o chlup lepší, rozhodně zdravější a taky výrazně levnější. No prostě má samé výhody. Postup: - Troubu předehřejeme na 180 °C. - Dýni nebo už předpřipravené dýňové pyré hodíme do mixéru spolu s jablky, vejci a sladidlem. Rozmixujeme do hladké konzistence. - Ve větší míse spolu smícháme sypké ingredience — mouku, kypřicí prášek, protein, kůru z citrónu a pomeranče, mléko nebo kefír. - Dýňovou směs přilijeme k suchým ingrediencím a vytvoříme těsto. - Hotové těsto přelijeme do chlebové formy vyložené pečicím papírem. - Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut. Potom necháme chlebíček bychladnout. - V průběhu pečení si připravíme krém vyšleháním všech potřebných ingrediencí. - Krém rovnoměrně naneseme na vychladnutý chlebíček. - Ozdobíme a dáme chladit do lednice (ideálně přes noc, aby se chutě pěkně propojily). - Dobrou chuť! |