Doprava nad 1200 Kč zdarma!

Tvarohový dort

Na těžké dezerty plné cukru a másla nás v létě neužije. Zato takový lehký a šťavnatý tvarohový dortík? Sem s ním!

Na korpus:

  • 100 g ovesné mouky
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 30 g sladidla
  • 1 vejce
  • 70 ml vody

Na krém:

  • 750 g tvarohu
  • 200 g ricotty
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 50 g sladidla
  • kůra z ½ citrónu
  • 2 vejce
  • 100 g mražených malin

Na ovocnou vrstvu víc:

  • 200 g mražených malin
  • 5 g chia semínek
  • šťáva z ½ citrónu

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Maliny vyděláme z mrazáku předem, aby lehce povolily.

V míse smícháme všechny ingredience potřebné na korpus. Těsto na chvíli odložíme stranou, aby trochu zhoustlo. Následně ho natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.

Poté se můžeme vrhnout na přípravu krému. Ve velké míse smícháme tvaroh, ricottu, protein, sladidlo vlastního výběru, citrónovou kůru a vejce. Nakonec do krému opatrně vmícháme celé kusy malin. Hotový krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Pečeme v předehřáté troubě asi 55 minut. Vršek dortu by měl ke konci pečení začít lehce zlátnout.

V průběhu pečení v pánvi rozehřejeme maliny. Přidáme chia semínka a citrónovou šťávu. Vše spolu krátce povaříme, potom směs odděláme z plotny a necháme zhoustnout.

Upečený dort necháme chladnout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky. Předejdeme tak tomu, aby spadl a zcvrkl se.

Na lehce vychladnutý dort naneseme malinovou vrstvu a dáme chladit do lednice. Ideálně přes noc.

Dobrou chuť!