Sleva 50% na vybraná másla s krátkou dobou spotřeby!

Tvarohovo-riccotové knedlíky

Na záhoncích i pultech obchodů už se nám červenají slaďoučké jahody.

To znamená jen jedno — KNEDLÍKY! 

 

Na knedlíky:

  • 250 g měkkého tvarohu (v obalu)
  • 200 g ricotty
  • 2 vejce
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 200-300 g špaldové mouky
  • 50 g vanilkového proteinu
  • mandlová mouka nebo strouhaný kokos na obalení

 Na omáčku:

  • 100 g jahod
  • 50 g jogurtu nebo tvarohu
  • sladidlo podle chuti

Postup:

Tvaroh, ricottu, vejce, protein a citronovou kůru prošleháme ve větší míse. Postupně přisypáváme mouku a vypracujeme těsto. Pomocí lžící tvoříme z těsta nočky. Ty potom vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. Slijeme, necháme okapat a obalíme v mandlové mouce nebo strouhaném kokosu.

Na omáčku prostě jen rozmixujeme jahody s jogurtem či tvarohem. Pokud je na nás omáčka málo sladká, můžeme přidat med, javorový sirup nebo jiné oblíbené sladidlo. 

Dobrou chuť!