Doprava nad 1200 Kč zdarma!

Tvarohová bábovka

Bábo, bábo, bábovičko… Ulož si recept na tuto tvarohovou, šťavnatou, plnou bílkovin a upeč ji třeba hned o víkendu.

 

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 500 g tvarohu (toho v papíru či alobalu)
  • 50 g ghí nebo másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g sladidla (použili jsme erythritol)
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 160 g mouky
  • 1/2 balení kypřicího prášku
  • 250 ml mléka

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. 

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou nebo třeba kokosem.

Bílky oddělíme od žloutků.

Žloutky vyšleháme se změklým máslem či ghíčkem, tvarohem, cukrem, sladidlem, citrónovou a pomerančovou kůrou.

Zvlášť smícháme suché ingredience - prosátou mouku a kypřicí prášek. Tuto suchou směs následně postupně přimícháme do té máslové.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který potom opatrně a jedním směrem vmícháme do těsta.

Hotovým těstem naplníme připravenou formu a pečeme cca 45 minut, dokud povrch bábovky nezezlátne.

Propečenost můžeme zkontrolovat pomocí špejle, která by z těsta měla vyjít čistá.

Dobrou chuť.