Teriyaki bowl
Na 2 porce:
Na maso: - 300 g kuřecích prsou - 4 PL teriyaki (nebo jiné sójové) omáčky - 2 PL bílého jogurtu - 2 PL olivového oleje - 2 stroužky česneku - šťáva z 1/2 limetky - 1/2 ČL chilli
Zbytek: - 140 g jasmínové rýže - oblíbená zelenina (my jsme použili fazolové lusky, edamame, červené zelí a klíčky) - koriandr |
Máš chuť na něco dobrého, ale během všedních dní už nemáš energii složitě vyvařovat? Tak to si ulož náš recept na kuře teriyaki. Postup: Maso omyjeme, očistíme a předem naložíme do marinády z teriyaki omáčky, jogurtu, oliváče, rozmačkaného česneku, limetkové šťávy a chilli. Necháme naložené ideálně několik hodin v lednici, aby se maso marinádou hezky nasáklo. Před přípravou maso vyndáme z lednice alespoň půl hodinky předem.
V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme maso a opékáme na mírném plameni z každé strany asi 5-7 minut.
Do výpeku po mase hodíme zeleninu a orestujeme, aby změkla a lehce zezlátla. Můžeme do směsi přidat víc marinády, která nám po mase zbyla.
Nakonec to všechno naskládáme do misky spolu s rýží, zasypeme koriandrem a můžeme podávat.
Dobrou chuť! |