Šulánky s mákem
Jasně, babička je připravovala z brambor, mouky a hromady cukru. Ty naše jsou však oproti nim plné bílkovin a smlsnete si na nich bez nejmenších výčitek. Dejte naši fit verzi šulánků s mákem ochutnat i babičce. Ručíme za to, že dostanete pochvalu.
Budeme potřebovat na 2 porce
Na šulánky:
- 250 g tvarohu v kostce
- 120 g ovesné mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 30 g oblíbeného sladidla
- 1 vejce
Navrch podle chuti:
- mák
- ghíčko
- oblíbené sladidlo
Postup:
Všechny ingredience na šulánky společně smícháme a vytvoříme celistvé, lehce lepivé těsto.
Těsto přesuneme na pomoučený vál a ve dlaních z něj tvarujeme šulánky požadované velikosti.
Šulánky vaříme v osolené vodě asi 3-4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vytáhneme a usušíme papírovou útěrkou.
Podáváme zasypané mákem, polité roztopeným ghí a pěkně oslazené.
Dobrou chuť!