Doprava nad 1200 Kč zdarma!

Blog, Strana 3

Noky zapečené s mletým masem

Noky zapečené s mletým masem

Tipů na zdravé a hlavně rychlé obědy a večeře není nikdy dost. Souhlasíte?

Rozhodně si uložte tento. Z jednoho plechu máte během chvíle výtečné jídlo jako z restaurace.

Ingredience:

  • Olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g noků
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 1 ČL bazalky
  • 1 ČL oregána
  • sůl, pepř
  • 200 g ricotty
  • 100 g mozzarely

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cibuli a česnek oloumepe a nakrájíme nadrobno.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Orestujte na něm cibulli a česnek. Jakmile lehce zezlátnou a rozvoní se, přidáme mleté maso. Maso pomocí vařečky rozdělíme na menší díly a dál restujeme.

Když je maso zvenku zatažené, přidáme rajčata, sůl, pepř a bylinky. Promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme asi 10 minut.

Nakonec přidáme ricottu, noky, promícháme a necháme vařit ještě další 2 minuty. Poté do směsi zamícháme natrhanou mozzarellu.

Vše přemístíme do zapékací mísy, nahoru natrháme další kousky mozzarelly a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut.

Podáváme s čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!

Krtkův dort

Krtkův dort

Na těsto:

  • 50 g špaldové mouky
  • 1 balení čokoládového pudinku
  • 20 g kakaa
  • 1 balení kypřicího prášku
  • 4 vejce
  • 2 PL medu (nebo jiného sladidla)

Na náplň:

  • 2 banány
  • 250 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 2 PL medu (nebo jiného sladidla)
  • 250 g ricotty
  • 100 g tvarohu
  • 30 g vanilkového proteinu

Krtkův dort z krabice už je dávno pasé. Přišli jsme na způsob, jak ho připravit stejně rychle, zato s nášupem bílkovin a ze samých zdravých ingrediencí.

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Všechny ingredience potřebné na těsto společně smícháme. Měla by nám vzniknout lehce tekutá směs. 

Plech nebo pekáček vysteleme pečicím papírem a následně do něj vylijeme těsto. Rovnoměrně rozetřeme do stran a dáme péct na 20 minut do předehřáté trouby.

Hotový korpus necháme vychladnout.

Mezi tím si připravíme krém – vanilkový pudink uvaříme ve 250 ml mléka, osladíme medem. Zvlášť smícháme ricottu, tvaroh a protein. Ty potom přimícháme do lehce vychladnutého pudinku. Vše společně promícháme, aby vznikl pěkně hustý krém.

Vychladlý korpus opatrně vydlabeme lžící. Kolem dokola necháme okraj cca 1,5 cm. Do vzniklého důlku naneseme první vrstvu krému. Banány podélně rozkrojíme a vložíme je do vydlabaného korpusu na krém (viz fotka). Následně banány přikryjeme zbytkem krému.

Těsto, které jsme vydlabali, natrháme na malé kousky a posypeme jím krém. Lehce přitlačíme. Hotový dort dáme ideálně přes noc odležet do lednice, aby se vrstvy a chutě pěkně propojily.

Dobrou chuť! 

Zimní salát

Zimní salát

Už ti taky lezou řízky a cukroví i ušima? Tak to je nejvyšší čas trochu odlehčit. V žádném případě to ale neznamená, že bys měla začít jíst okurku se vzduchem. Naopak – zařaď do svého jídelníčku víc barviček a chutí. Zkus třeba tento výživný a naprosto výtečný zimní salát.

Na salát:

  • 1 hrnek quinoi
  • 1 batáta
  • 1 červená řepa
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 hrnku uvařené cizrny
  • kadeřávek nebo špenát
  • granátové jablko 
  • 1 hrst vlašáků
  • feta

 

Na “dresing”:

  • 2 PL ricotty
  • 1 PL hořčice
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL medu

Postup:

Quinou uvaříme podle návodu.

Batáty, mrkev a řepu posprejujeme olivovým olejem a upečeme společně do měkka. Před koncem pečení přihodíme taky cizrnu.

Špenát nebo kdeřávek lehce podusíme.

Následně všechny suroviny hodíme do jedné mísi a smícháme s “dresingem” připraveným z uvedených surovin.

Dobrou chuť!

Gnocchi s lososem

Gnocchi s lososem

• 1 balení (cca 500 g)

• gnochci


• 2 vejce


• 250 g cottage

• sůl, pepř, bylinky


• 300 g lososa


• 100 g mozzarelly


• 2 hrsti špenátu



Zapečené gnocchi připravujeme na všechny možné způsoby. Baví nás jednoduchost, rychlost a pestrá paleta chutí v jednom pekáčku.

Zkus tuto vyletněnou verzi s lososem třeba už dneska v rámci krabičkování na další týden.

Postup:


Vejce a cottage spolu důkladně promícháme. Směs ochutíme solí , pepřem a můžeme přidat i oblíbené bylinky.
Do zapékací mísy dáme uvařené gnocchi, lososa nakrájeného na kostky, listy špenátu a všechno to zalijeme připravenou směsí.
Navrch natrháme mozzarellu a hurá s tím do trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 20-30 minut.

Dobrou chuť!

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Na těsto:

- 50 g špenátu

- 1 vejce

- 100 ml mléka

- 35 g mouky

- sůl, pepř

 

Na náplň:

- 250 g ricotty

- šťáva z 1/2 citrónu

- sůl, pepř, čerstvé bylinky podle chuti

- zelenina

Ulož si recept na ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY.

Ke snídani, k obědu, k večeři… Vlastně je můžeš jíst celý den.

Dovnitř schovej cokoliv máš ráda, ať to nikdy není nuda.

 Postup:

Všechny ingredience spolu hodíme do mixéru a rozmixujeme do hladkého těsta.

Těsto naléváme pomocí naběračky na rozpálenou pánev (můžeme použít olivový olej, nebo palačinky opékat i nasucho).

Opékáme na vysokém plameni. Jakmile se palačinka začne odlepovat od povrchu pánve a začnou se na ní tvořit bublinky, otočíme ji a opečeme z druhé strany.

Podáváme s ricottovou náplní a dalšími dobrotami, co dům dal.

Dobrou chuť.

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Na korpus:

- 120 g oblíbených sušenek (ideálně použijeme nějaké zdravější)

- 50 g rozpuštěného másla nebo ghí

- 1 PL oříškového másla

 

Na cheesecake vrstvu:

- 750 g tvarohu 

- 200 g ricotty

- 150 g mražených borůvek

- 3 vejce

- 1 odměrka vanilkového proteinu

- 50 g sladidla (my jsme použili erythritol)

 

Na čoko vrstvu:

- 100 g čokolády

- 1 ČL másla nebo ghí 

- borůvky

Je libo něco barevnýho, fit a hlavně výbornýho na víkendový stůl? Tak to si ulož recept na zdravý borůvkový cheesecake a okouzlí celou rodinku.

Postup:

Troubu předehřejeme na 160 °C.

Sušenky rozdrtíme, spojíme s rozpuštěným máslem nebo ghíčkem a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Korpus zatím dáme chladit do lednice.
Mražené borůvky necháme lehce povolit a potom je rozmixujeme dohladka.
Ve větší míse tvaroh, ricottu, borůvkové pyré, protein, sladidlo a nakonec opatrně zapracujeme zajíčka (pokojové teploty!)

Hotový krém přelijeme na sušenkový korpus a dáme péct do předehřáté trouby na 45-50 minut.
Na dno trouby můžeme dát nádobu s vodou, která zajistí, že se krém pečením nevysuší.
Upečený dort vytáhneme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce spolu s lžičkou másla nebo ghíčka. Vzniklou čokoládovou polevou polijeme vychladnutý dort a pomocí lžíce rozetřeme.

Hotový cheesecake dáme ztuhnout do lednice (ideálně přes noc).

Dobrou chuť.

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

- 4 vejce

- 500 g tvarohu (toho v papíru či alobalu)

- 50 g ghí nebo másla

- 1 vanilkový cukr

- 50 g sladidla (použili jsme erythritol)

- kůra z 1/2 pomeranče

- kůra z 1/2 citrónu

- 160 g mouky

- 1/2 balení kypřicího prášku

- 250 ml mléka

Bábo, bábo, bábovičko… Ulož si recept na tuto tvarohovou, šťavnatou, plnou bílkovin a upeč ji třeba hned o víkendu.

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 °C. 

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou nebo třeba kokosem.

Bílky oddělíme od žloutků.

Žloutky vyšleháme se změklým máslem či ghíčkem, tvarohem, cukrem, sladidlem, citrónovou a pomerančovou kůrou.

Zvlášť smícháme suché ingredience - prosátou mouku a kypřicí prášek. Tuto suchou směs následně postupně přimícháme do té máslové.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který potom opatrně a jedním směrem vmícháme do těsta.

Hotovým těstem naplníme připravenou formu a pečeme cca 45 minut, dokud povrch bábovky nezezlátne.

Propečenost můžeme zkontrolovat pomocí špejle, která by z těsta měla vyjít čistá.

Krtkův mug cake

Krtkův mug cake

Na těsto:

20 g ovesných vloček

20 g vanilkového proteinu

10 g kakaa

1 ČL kypřicího prášku

1 banán

1 vejce

20 ml vody nebo mléka

 

Na náplň:

1/2 banánu

 

Na krém:

50 g tvarohu

10 g vanilkového proteinu

Stačí špetka kreativity a krtkův dort můžeš ukuchtit na všechny možný způsoby. U @verunka_s najdeš recept na roládu a tady pro tebe máme krtkův mug cake hotový do 5 minut.

Nezapomeň si recept uložit, ať se k němu můžeš kdykoliv vrátit.

Postup:

Nejdřív spolu smícháme sypké ingredience – ovesné vločky, protein, kakao a kypřicí prášek. 
Přidáme rozmačkaný banán, vejce, mléko nebo vodu a vytvoříme těsto. 

Těsto následně přendáme do hlubokého hrnečku a dáme zhruba na 2 minuty (záleží na výkonu) do mikrovlnky.

V průběhu těsto v hrnečku kontrolujeme, aby nevyteklo.

Hotový mug cake necháme vychladnout a mezitím si připravvíme krém. Stačí jen důkladně smíchat tvaroh s proteinem.

Mug cake vyklopíme z hrnečku a sežízneme jeho vrch. Opatrně lžičkou vydlabeme prostředek a dovnitř vložíme na kolečka nakrájený banán. Přikryjeme krémem a seřízlý vršek těsta rozdrolíme navrch. 

Hotovo a dobrou chuť!

 

Růžová vajíčkovka

Růžová vajíčkovka

- 2 vejce uvařená natvrdo

- 100 g řepy

- 150 g krémového sýru (Lučina, ricotta…)

- 1 PL hořčice

- šťáva z 1/2 citrónu

- sůl, pepř

Jednoduchých receptů na zdravé večeře není nikdy dost! Dnes pro tebe máme růžovou vajíčkovku nejen pro princezny. Perfektně se hodí k čerstvému pečivu nebo jen tak k zelenině.

Ukládej a vyzkoušej!

Postup:

Vše společně naházíme do mixéru. Rozmixujeme. Vychutnáváme.

Mléčné řezy

Mléčné řezy

Na korpus:

  • 4 vejce

  • 30 g čokoládového proteinu
  • 30 g sladidla (erythritolu, xylitolu…)

  • 20 g kakaa

  • 1 ČL kypřicího prášku
  • 50 ml vody


 

Na krém:

  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 400 ml mléka
  • 20 g sladidla
  • 200 g tvarohu 
  • 30 g vanilkového proteinu


Postup:

  • Troubu předehřejeme na 170 °C.
  • Žloutky oddělíme od bílků.
  • Ve větší míse smícháme protein, sladidlo, kakao a kypřicí prášek. Přidáme žloutky, přilijeme vodu a vyšleháme.
  • Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně jedním směrem vmícháme do žloutkové směsi. 
  • Těsto přelijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut.
  • Mezitím si připravíme krém. Pudink uvaříme podle návodu ve 400 ml mléka, osladíme vybraným sladidlem. Jakmile pudink trochu vychladne, vmícháme do něj tvaroh ochucený proteinem. 
  • Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny. Jednu z nich rovnoměrně potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Než hotové dílo rozkrájíme na řezy, necháme několik hodin ztuhnout v lednici.