
Krtkův dort do skleničky
Prázdné skleničky od snědených oříškových másel nevyhazovat! Naplňte je znovu oblíbeným dezertem – co třeba krtkovým dortem? Tuto zdravou, lehkou svačinku plnou bílkovin si můžete vzít všude s sebou. Stačí mít po ruce lžičku.
Sláva recyklaci!
Ingredience na 3 porce:
Na korpus:
- 30 g špaldové mouky
- 15 g kakaa
- 15 g erythritolu nebo jiného sladidla
- 15 g čokoládového proteinu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 15 g čokolády
- 15 g kokosového oleje
- 1 vejce
- 50 ml mléka
Na krém:
- 250 g tvarohu
- 100 g ricotty
- 15 g vanilkového proteinu
- 15 g erythritolu nebo jiného sladidla
Navíc:
- 1 banán
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Ve větší míse smícháme mouku, kakao, sladidlo, protein a kypřicí prášek.
Do suché směsi následně přidáme vejce a mléko.
Čokoládu roztopíme v mikrovlnce spolu s kokosovým olejem a směs přimícháme ke zbylým ingrediencím.
Vzniklé těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Poté necháme korpus vychladnout.
Mezitím si připravíme krém smícháním všech potřebných ingrediencí.
Vychladlý korpus natrháme na malé kousky.
Dna skleniček pokryjeme ½ korpusu. Na sklo kolem dokola přilepíme několik koleček banánu, vyplníme krémem a nakonec posypeme zbylým korpusem.
Dobrou chuť.