Plněné papriky
- 6 paprik - olivový olej - 1 cibule - 3 stroužky česneku - 500 g mletého krůtího masa - 400 g rajčat v konzervě - sůl, pepř, bylinky - 100 g rýže - sůl, pepř, bylinky - 20 g mozzarelly (nebo jiného oblíbeného sýra) |
Ulož si recept na pestrobarevný, nutričně vyvážený a hlavně výborný oběd. S plněnými paprikami se dá experimentovat na všechny možné způsoby. U nás aktuálně vítězí tento. Postup: Jako první si uvaříme rýži. Toubu předehřejeme na 180 °C. Z paprik odřízneme vršky asi do 1/3, vydlabeme a naskládáme na plech vymazaný olivovým olejem. Na rozpálené pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile zezlátnou, přidáme do pánve maso a “rozkutáme” jej vařečkou na menší části. Ještě chvíli restujeme. Potom k masu přilijeme rajčata z konzervy, dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Vše společně promícháme, plamen stáhneme na menší výkon, přiklopíme a dusíme zhruba 20 minut. Nakonec přidáme do pánve rýži a vše společně promícháme. Papriky naplníme masovou směsí až po okraj, zasypeme sýrem a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut. Tadá, máme hotovo. Dobrou chuť! |