Kaše ala mrkváč
- 1/2 hrnku ovesných vloček - 1 hrnek mléka (klasického, mandlového, ovesného…) - 1 větší mrkev - 30 g proteinu (my jsme použili příchuť slaný karamel) - 1 ČL skořice - 1/2 lžičky muškátového oříšku - šťáva a kůra z 1/2 pomeranče |
Připravit si k snídani mrkváč vyžaduje spoustu práce a času. Zato pochutnat si na OVESNÉ KAŠI ALA CARROT CAKE můžeme raz dva! Vyzkoušejte ji třeba hned o víkendu. Postup: - Ovesné vločky nejdřív nasucho opražíme v hrnci nebo v hlubší pánvi. - Přidáme k nim najemno nastrouhanou mrkev a zalijeme mlékem. - Vaříme na slabém plameni, pravidelně mícháme, aby se kaše nepřipekla ke dnu. - Ke konci vaření (až kaše hezky zhoustne) přimícháme protein, skořici, muškátový oříšek, šťávu a kůru z pomeranče. - Ještě chvíli povaříme do požadovaného zhoustnutí. - Servírujeme s oříškovým máslem a oblíbeným ovocem. Dobrou chuť! |