Jablečný cheesecake
Chladno, sychravo, tma… Někdy to není zrovna snadné hledat si v temných podzimních dnech radosti, viďte? Co ale zaručeně potěší, je najít v lednici dokonalý cheesecake se všemi chutěmi, co k podzimu neodmyslitelně patří.
Tak hurá na něj!
Na korpus:
- 80 g ovesných vloček
- 20 g vlašských nebo pekanových ořechů
- 20 g ghíčka
- 1 vejce
- 1 ČL skořice
- 20 g medu
Na krém:
- 500 g tvarohu
- 250 g ricotta
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 g medu
- šťáva z ½ citrónu
- 1 balení želatinového ztužovače
Postup:
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady. Vzniklé těsto natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 10 minut dokřupava.
Mezi tím vyšleháme všechny ingredience na krém a spojíme je želatinovým ztužovačem podle návodu. Krém naneseme na vychladlý korpus.
Jablka nakrájíme na kostky, které opečeme ve větší pánvi na ghíčku. Zaprášíme skořicí, zalijeme citrónovou šťávou a necháme chvíli dusit. Následně přidáme škrob a mícháme, dokud nevznikne pudinková směs. Jakmile směs vychladne, naneseme ji na krém.
Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi. Jakmile se vločky rozvoní a lehce zezlátnou, stáhneme je s plotny a posypeme jimi vršek dortu.
Hotový cheesecake dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc.
Dobrou chuť.