Doprava nad 1200 Kč zdarma!

Jablečný cheesecake

Chladno, sychravo, tma… Někdy to není zrovna snadné hledat si v temných podzimních dnech radosti, viďte?  Co ale zaručeně potěší, je najít v lednici dokonalý cheesecake se všemi chutěmi, co k podzimu neodmyslitelně patří.

Tak hurá na něj!

Na korpus:

  • 80 g ovesných vloček
  • 20 g vlašských nebo pekanových ořechů
  • 20 g ghíčka
  • 1 vejce
  • 1 ČL skořice
  • 20 g medu

 

Na krém:

  • 500 g tvarohu
  • 250 g ricotta
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 50 g medu
  • šťáva z ½ citrónu
  • 1 balení želatinového ztužovače

Postup:

Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady. Vzniklé těsto natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 10 minut dokřupava. 

Mezi tím vyšleháme všechny ingredience na krém a spojíme je želatinovým ztužovačem podle návodu. Krém naneseme na vychladlý korpus.

Jablka nakrájíme na kostky, které opečeme ve větší pánvi na ghíčku. Zaprášíme skořicí, zalijeme citrónovou šťávou a necháme chvíli dusit. Následně přidáme škrob a mícháme, dokud nevznikne pudinková směs. Jakmile směs vychladne, naneseme ji na krém.

Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi. Jakmile se vločky rozvoní a lehce zezlátnou, stáhneme je s plotny a posypeme jimi vršek dortu. 

Hotový cheesecake dáme ztuhnout do lednice ideálně přes noc.

Dobrou chuť.