Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.
V pánvni, nebo pekáčku, který je vhodný i pro použití do trouby rozpálíme olej. Přidáme cibuli a necháme změknout asi jednu minutu. Následně přidáme česnek a po další minutě i slaninu. Vše společně opečeme a necháme zezlátnout.
Mezi tím vyklepneme vejce, která smícháme s cottage a špenátem, dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
Směs nalijeme do pánve, rovnoměrně rozprostřeme a poklademe rajčaty nakrájenými na plátky.
Opékáme na středním plameni, dokud se na povrchu nezačnou tvořit dírky od vzduchových bublin. Poté pánev přesuneme do rozehřáté trouby, kde frittatu pečeme dalších 10 minut.
Zhruba 2 minuty před dopečením můžeme frittatu zasypat sýrem. Výkon trouby potom zvýšíme na 220 °C a vrátíme pánev zpět do trouby, aby sýr vytvořil krustu.
Pomocí nože nebo vařečky opatrně oddělíme okraj frittaty od pánve. Spodek by se měl odlepit sám. Naporcujeme a podáváme zasypané další várkou bylinek a klíčků.
Dobrou chuť!
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.