Dýňový cheesecake
Léty osvědčený lék na podzimní splín je dýňový cheesecake. Tak akorát skladký, kořeněný a vesele barevný.
Zkuste ho taky.
Na korpus:
- 150 g máslových sušenek
- 30 g arašídového másla s příchutí pumpkin spice
- 1 vejce
Na krém:
- 500 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 250 g dýňového pyré
- 30 g vanilkového proteinu
- 60 g javorového sirupu
- 1 PL skořice
- 2 vejce
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme na drť. Smícháme s pumpkin spice máslem, vejcem a vzniklou směs vtlačíme na dno formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut. Poté necháme vychladnout.
Ve větší míse smícháme tvaroh, mascarpone, protein, javorový sirup a skořici. Postupně do směsi zašleháme vejce.
Krém rozdělíme na dvě poloviny. Tu první rovnoměrně naneseme na korpus. Do druhé zamícháme dýňové pyré a poté ji navrstvíme na světlou část krému.
Pečeme 50-60 minut. Po upečení by povrch měl být tuhý, lehce nazlátlý, střed by se měl vlnit. Jakmile cheesecake vychladne, tak ztuhne.
Ozdobíme a podáváme.
Dobrou chuť!