Doprava nad 1200 Kč zdarma!

Cuketový perník

S cuketovou sezónou je potřeba se pomalu rozloučit, jak se patří - třeba nadýchaným a vláčným perníkem s božským pudinkovým krémem.

Nezapomeň si recept uložit a o víkendu ho otestovat.

 

Na těsto:

  • 400 g cukety
  • 220 g (špaldové) mouky
  • 30 g čokoládového proteinu 
  • 1 PL skořice
  • 1 balení kypřicího prášku do perníku
  • 0,5 ČL soli
  • 60 g medu (nebo jiného oblíbeného sladidla)
  • 3 vejce
  • 70 ml řepkového oleje
  • kůra z 1/2 citrónu
  • kůra z 1/2 pomeranče

 Na polevu:

  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 400 ml mléka
  • 20 g medu
  • 200 g ricotty
  • 30 g bílé čokolády

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Cuketu nastrouháme najemno, lehce vyždímáme a vodu slijeme.

Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, protein, skořici, kypřicí prášek a sůl.

K suché směsi přidáme cuketu, kůru z citrónu a pomeranče, přilijeme olej, vyklepneme vejce a osladíme medem. 

Zamícháme a vytvoříme těsto.

Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut.

Mezi tím si připravíme krém – pudink uvaříme v mléce a osladíme medem. Před dovařením v něm necháme rozpustit bílou čokoládu. Do lehce vychladlého pudinku nakonec vmícháme ricottu.

Na vychladlý perník rovnoměrně rozetřeme krém, ozdobíme ovocem a dáme uložet do lednice ideálně přes noc. 

Dobrou chuť.