Doprava nad 1200 Kč zdarma!

Borůvkový cheesecake

Je libo něco barevného, fit a hlavně výborného na víkendový stůl? Tak to si ulož recept na zdravý borůvkový cheesecake a okouzlí celou rodinku.

Na korpus:

  • 120 g oblíbených sušenek (ideálně použijeme nějaké zdravější)
  • 50 g rozpuštěného másla nebo ghí
  • 1 PL oříškového másla

 

Na cheesecake vrstvu:

  • 750 g tvarohu 
  • 200 g ricotty
  • 150 g mražených borůvek
  • 3 vejce
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • 50 g sladidla (my jsme použili erythritol)

 

Na čoko vrstvu:

  • 100 g čokolády
  • 1 ČL másla nebo ghí 
  • borůvky

Postup:

Troubu předehřejeme na 160 °C.

Sušenky rozdrtíme, spojíme s rozpuštěným máslem nebo ghíčkem a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Korpus zatím dáme chladit do lednice.
Mražené borůvky necháme lehce povolit a potom je rozmixujeme dohladka.
Ve větší míse tvaroh, ricottu, borůvkové pyré, protein, sladidlo a nakonec opatrně zapracujeme zajíčka (pokojové teploty!)

Hotový krém přelijeme na sušenkový korpus a dáme péct do předehřáté trouby na 45-50 minut.
Na dno trouby můžeme dát nádobu s vodou, která zajistí, že se krém pečením nevysuší.
Upečený dort vytáhneme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce spolu s lžičkou másla nebo ghíčka. Vzniklou čokoládovou polevou polijeme vychladnutý dort a pomocí lžíce rozetřeme.

Hotový cheesecake dáme ztuhnout do lednice (ideálně přes noc).

Dobrou chuť.